Διπλωματική εργασία Υποκριτικής: Εμμανουήλ Δραμηλαράκης και Στέλιος Ράμμος
Επόπτριες: Έφη Σταμούλη και Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Η βραβευμένη αυτή κωμωδία της Ιρλανδής συγγραφέως Marie Jones σχολιάζει τη βιομηχανία του Χόλυγουντ και τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου τα όνειρα γεννιούνται και χάνονται. Μια γλυκόπικρη κωμωδία με πρωταγωνιστές, δύο απλούς ανθρώπους.
Η παράσταση παρουσιάστηκε και στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή 2024 του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το φθινόπωρο του 2024 εντάσσεται στο πρόγραμμα του θεάτρου Metropolitan The Urban Theatre.
-
Κείμενο: Marie Jones
Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθετική Επιμέλεια – Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Πρώτη Σκηνική Εκδοχή: Μαρίνα Καζόλη
Δραματουργία: Κατερίνα Κανδυλίδου
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Νίκη Αγγελίδου
Μουσική Σύνθεση/Επιμέλεια: Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μπάτζιου
Παίζουν: Εμμανουήλ Δραμηλαράκης, Στέλιος Ράμμος
Μουσικός επί σκηνής: Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Playwalk
Φωτογραφίες: Bobina Films
Βίντεο: Ελισάβετ Τσολερίδου
Ηχοληψία: Γιάννης Τσιάρας
Προσαρμογή teaser: Karen Gkiounasian
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: Metropolitan: The Urban Theater -
Στη δύση της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους, δύο φερέλπιδες κομπάρσοι έρχονται αντιμέτωποι με κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτούς: τη βιομηχανία του Χόλυγουντ. «Ατελείς», μέσα σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από εικόνες κατασκευασμένης «τελειότητας», αναγκάζονται να υπομείνουν στωικά τις δυσκολίες και, σε πολλές περιπτώσεις, τον εξευτελισμό που επιτάσσει η showbiz, ακουμπώντας ο ένας στον πόνο του άλλου και δείχνοντας εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, μέχρι να φτάσουν στη συνειδητοποίηση ότι, αν και «μικροί», μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, δημιουργώντας «από το τίποτα» τη δική τους ταινία, και δίνοντας ελπίδα σε κάθε νέο άνθρωπο που αγωνίζεται να αγγίξει το όνειρό του. Ο Τσάρλι Κόνλον και ο Τζέικ Κουίν μάς προσκαλούν στην avant premiere αυτής της ταινίας, για να γιορτάσουμε μαζί την πραγματοποίηση του ονείρου τους!
-
Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός ενσαρκώνουν τους 15 χαρακτήρες του έργου, με βασικό όχημα το σώμα και τη φωνή τους, αντιπαραθέτοντας δύο διαφορετικούς κόσμους, τον κόσμο του φτωχού θεάτρου και τον κόσμο του ακριβού και λαμπερού κινηματογράφου. Μια ταινία μέσα σε μια παράσταση; Ή μια παράσταση μέσα σε μια ταινία; Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια αυθεντική εμπειρία, με εφευρετικότητα, καταιγιστικό ρυθμό και εναλλαγή συναισθημάτων, μια ανθρώπινη ιστορία για κάθε μικροκαμωμένο «Δαυίδ» που κατάφερε να νικήσει έναν τεράστιο «Γολιάθ».