Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εύβοια. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2002) και Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού ΔΗΚΕΣ «Ίρις» (2001). Είναι διδάκτορας των Θεατρικών Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2011) με έμφαση στο γνωστικό αντικείμενο Σκηνογραφία.
Ως Αρχιτέκτονας έχει ασχοληθεί με τη μελέτη θεατρικών χώρων της Αθήνας οι οποίοι στεγάστηκαν σε προϋπάρχοντα αρχιτεκτονικά κελύφη (αποθήκες, παλιές βιοτεχνίες, τυπογραφεία, διατηρητέα σπίτια κ.ά.) και φιλοξένησαν τα πιο δραστήρια και πειραματικά θεατρικά σχήματα της χώρας, διαμορφώνοντας την μεταπολεμική Ελληνική θεατρική πραγματικότητα.
Από το 2001 εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε παραστάσεις χορού, θεάτρου, όπερας και σε κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Όπερα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών και πολλούς ιδιωτικούς θιάσους, σε παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, και έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια σε ταινίες μεγάλου μήκους.
Έχει συμμετάσχει με εικαστικές εγκαταστάσεις σε εκθέσεις και στην Prague Quadrennial 2003 όπου η ελληνική συμμετοχή απέσπασε τιμητική διάκριση συνολικής εθνικής παρουσίας.
Ως χορεύτρια και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της χοροθεατρικής ομάδας vis motrix συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις της κατά το διάστημα 2002-2015, ενώ την ίδια περίοδο επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια σε όλες τις παραγωγές της. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κινησιολογία σε παραστάσεις χορού και θεάτρου (2002-2015).
Έχει διδάξει Σκηνογραφία-Ενδυματολογία στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του A.Π.Θ. (ΠΔ/407, 2008-2011), Σύγχρονο Χορό, Contact Improvisation, Αυτοσχεδιασμό και Ιστορία Χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΔΗΚΕΣ «Ίρις» (2002-2012), Σύγχρονο Χορό στο χοροθεατρικό εργαστήριο vis motrix (2006-2014). Συμμετείχε με διαλέξεις στο μάθημα Χώρος και Πολιτισμός (Βαλκάνια, Αν. Ευρώπη και Μέση Ανατολή) του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2017-2018).
Από το 2021 είναι μέλος ΕΕΠ στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος στην κατεύθυνση Σκηνογραφία-Ενδυματολογία.
Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο “Ανθρώπινη και Σκηνογραφική Μηχανή στις Παραστατικές Τέχνες του 20ού αιώνα” (Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., 2011).
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη μελέτη της Πρώτης Ύλης-σώμα στις παραστατικές τέχνες. Με εργαλεία τη μορφή, την κίνηση, την κλίμακα, την κατασκευή και τις νέες τεχνολογίες διερευνά σκηνικές περσόνες που είναι το αποτέλεσμα συνάρθρωσης της Πρώτης Ύλης-σώμα με σκηνογραφικές κατασκευές-μηχανές.
Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://katerinapapageorgiou.wordpress.com
Γραφείο: Εξαδακτύλου 8, 4ος όροφος. Τηλέφωνο: 2310 992148.
Email: kpapage@thea.auth.gr
Ώρες συνεργασίας: Στο γραφείο, Εξαδακτύλου 8, μετά από συνεννόηση με e-mail.
Διδασκόμενα μαθήματα:
Εισαγωγή στη Σκηνογραφία-Ενδυματολογία (προαπαιτούμενο)
Γραμμικό Σχέδιο
Σκηνογραφικές Επιλύσεις-Κατασκευαστικό Σχέδιο
Μακέτα
Εισαγωγή στην Ιστορία της Τέχνης (19ος-20ός αιώνας)